John Nuyens heer en meester eerste blitz-tornooi

Gisteren ging het nieuwe schaakseizoen van start met een blitz-tornooi.  Met acht deelnemers was de opkomst zeker niet mager te noemen.  Zes anciens hadden er wel zin in.  Daarnaast mochten we schaaksympathisant Jan en Pieter, een gloednieuwe speler, verwelkomen.

Pieter slaagde erin om zijn allereerste blitzpartij bij de Molse schaakclub te winnen tegen Roger.  Knappe prestatie !

De onverslagen heer en meester was John, die geen enkel punt prijs gaf.  Ook Paul moest tegen hem de duimen leggen en werd zo tweede.  Beide heren waren veel te sterk voor mij en ik moest dus  tevreden zijn met een derde plaats.  Ben ik zeker, temeer daar ik door het oog van de naald gekropen ben tijdens mijn partij tegen Pieter, die er net niet in slaagde zijn prachtige mat-aanval af te maken.

Een heel opmerkelijke gebeurtenis tijdens dit eerste blitz-tornooi : Roger slaagde erin om op tijd te winnen tegen Jonas.  Ja, je leest het goed, Roger won een blitz-partij op tijd.  De wonderen zijn de wereld nog niet uit.

De eindrangschikking volgt bijna helemaal de elo-rating, al bij al dus een voorspelbare uitslag.  Enkel Lesley heeft het patroon kunnen doorbreken door beter te presteren dan Roger.

Eindrangschikking

Rang Naam Score Elo
1 John Nuyens 7 1828
2 Paul Janssen 6 1673
3 Benny Hooyberghs 5 1541
4 Lesley Mertens 4 1235
5 Roger Leysen 2 1454
6 Jonas Desmet 2 -
7 Pieter  2 -
8 Jan Van Baelen 0 -