Jeugdschaakcriterium 2020 wordt Criterium goes Lichess - 4de criterium (deel 1)

Datum: 
zondag, 27 december 2020 - 09:00 tot 11:30

5 ronden Zwitsers.

Maandag 28 december start 9u het tweede deel online criteriumtoernooi met 5 ronden Zwitsers. In de Open of Alle reeks zijn er blitz (12 wedstrijden met tempo 3 min + 2 sec erbij per zet).

De volgende ronde start telkens 1 min nadat de laatste partij van de ronde gedaan is. De paringen worden gemaakt met de aanwezige spelers, hou je pagina altijd actueel!

Ook voor school schakers, die kunnen zich in contact stellen met coord@jeugdschaakcriterium.be

Heb je nog geen stamnummer? Naam, voornaam, geboortedatum en eventueel naam van een schaakclub (indien je bent aangesloten) mailen naar de coördinatoren, dan wordt een G-licentie nummer aangevraagd en een paar dagen later kan je je inschrijven.

Schakers die een club zoeken in hun omgeving.

Inschrijven (in een reeks) doe je slechts éénmalig, daarna kan je je aanmelden voor het toernooi op je teampagina van Lichess: Open reeks (A-reeks of U20)B-reeks (U16 of -16j) in deze B- reeks (U16) mogen ook volwassenen meedoen onder de 1500 elo), C-reeks (U14 of -14j)D-reeks (U12 of -12j), E-reeks (U10 of -10j) en F-reeks (U8 of -8j)

 

Dag 2 Inschrijven (in een reeks) doe je slechts éénmalig, daarna kan je je aanmelden voor het toernooi op je teampagina van Lichess: Open reeks (A-reeks of U20) speciaal is dat het 12 ronden Zwitsers, blitz 3min+2sec, B-reeks (U16 of -16j) in deze B- reeks (U16) mogen ook volwassenen meedoen onder de 1500 elo), C-reeks (U14 of -14j), D-reeks (U12 of -12j), E-reeks (U10 of -10j) en F-reeks (U8 of -8j) 

 

Nuttige links:

https://martin4rcbf.eu.pythonanywhere.com/

Lichess profiel aanaken
Aanmelden


enkele praktische tips
Wanneer je ingelogd bent in Lichess kan je naar je teams gaan (voor het criterium zijn dit dus de reeksen) door in het menu "Gemeenschap/Teams" te selecteren. Selecteer je team in het aangeboden overzicht en je komt op een home pagina van het team (zie afbeelding 1). Op deze pagina vindt je dan onder toernooien de beschikbare (ook de reeds voorbije) toernooien. Klik door op het toernooi van Limburg en je komt op de toernooi pagina (zie afbeelding 2). Als je wil deelnemen selecteer je "Neem deel" en je bent klaar om te spelen. Je aanmelden om deel te nemen kan je op ieder ogenblik doen, ook 5 minuten voor het toernooi start. Starten zal het doen om 9h stipt. Ben je iets te laat en het toernooi is begonnen. Geen probleem, Lichess zal je mee paren in de volgende ronde.

Het is een 'Zwitsers' toernooi, dit wil zeggen dat de volgende ronde pas gepaard wordt wanneer iedereen klaar is met spelen. Dit zal automatisch na 1 minuut wachttijd gebeuren. Zo hebben de twee laatste schakers nog even de tijd om rond de tafel te lopen. Belangrijk voor de andere spelers is dat ze hun toernooi pagina actief houden zodat je mee gepaard wordt met de volgende ronde. Als Lichess opmerkt dat de pagina niet actief is zal je noodgedwongen een ronde moeten wachten. Als je klaar bent met je partij is het misschien wel interessant om partijen van andere spelers te volgen 

Organiserende club - thuisploeg: 
Locatie: 
Lokaal dienstencentrum in Ten Hove
Jakob Smitslaan 28
2400 Mol
Telefoon: 
0473/371363