Jeugdles Stap 3+ Extra

vrijdag, 15 november 2019 - 19:00 tot 20:00

Eerste les van extra lessenreeks door John Nuyens

• Wat is een goede zet in deze stelling?
  • Welk stuk moet ik nu spelen?
  • Is het goed om te ruilen, of net niet?
  • Tijd om aan te vallen, of is het daarvoor nog te vroeg?

Allerlei vragen die een (beginnend) schaker zich geregeld stelt.  En misschien nog meer: Wat moet ik nu doen, ik heb geen plan!

In een aantal lessen dit seizoen hoop ik stukje bij beetje te helpen om op die vragen een antwoord te geven.
Bedoeling is om in eerste instantie vooral te focussen op typische plannen en thema's in opening en middenspel.

De eerste lessen gaan door op vrijdagen

• 15 november
  • 06 december
  • 13 december (nog onder voorbehoud)

Telkens van 19:00 tot 20:00. (gewone lessen stap 2+ en 3 vallen weg op die dagen)

De eerste lessen focussen op opening. Geen openingstheorie en lange varianten, maar typische plannen en algemene tips.
Verder ga ik geregeld voorbeelden uit mijn eigen, maar ook jullie partijen, gebruiken om zaken duidelijk te maken: zo ga ik proberen dat jullie niet enkel kunnen leren van jullie eigen, maar ook van andermans fouten. (zo vermijd je dat je alle fouten zelf een keer moet maken!)

Hiervoor is het meer dan interessant, zowel bij Interclub als bij het clubkampioenschap, dat jullie je partijen ingeven zodat ik ze kan gebruiken.

De lessen worden hartelijk aanbevolen (dat is een beetje mijn persoonlijk aanvoelen) voor jeugd vanaf stap 3 [stap 2+ is ook welkom], en alle volwassenen die vooruitgang willen boeken.
Maar wat mij betreft is iedereen, ook geïnteresseerde ouders, welkom.

Lokaal : lokaal 2

Nieuwstraat